Lasten ja nuorten harrastusmahdollisuudet ovat tärkeitä

Kirjoitimme tärkeästä lapsia ja nuoria koskevasta harrastustoiminnasta yhdessä eri puolueiden lasten ja nuorten valtuutettujen kanssa mielipidekirjoituksen. Voit lukea sen tästä:


https://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/709054-mielipide-lasten-ja-nuorten-harrastusmahdollisuudet-tulee-turvata?fbclid=IwAR1_9Lus9vNy6S-gZ_OgSEevDTooLY-79eMVo44JdQ5xjObpf-WgnTt4f3E h

Harrastukset mahdollistavat joukkoon kuulumisen kokemuksen ja kaverisuhteiden syntymisen. Taidot ja osaaminen kehittyvät, omat vahvuudet löytyvät, vapaa-aika on mielekästä ja suhteet turvallisiin kodin ulkopuolisiin aikuisiin syntyvät. Harrastukset vaikuttavat kokonaisvaltaisesti hyvinvointiin ja ehkäisevät tehokkaasti syrjäytymistä sekä sen lieveilmiöitä.

Poliittisessa keskustelussa on tuotu esiin harrastustakuu, jonka tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle vähintään yksi mielekäs harrastus. Kodin merkitys lasten harrastuneisuudelle on kiistaton. Vanhempien esimerkin ja kannustuksen lisäksi monissa harrastuksissa tarvitaan vanhempien taloudellista ja ajallista panostusta. Tärkeää on, että jokainen lapsi voi harrastaa perheen varallisuudesta tai muista tekijöistä riippumatta.

Koulurakennukset ja varhaiskasvatuksen tilat, siinä missä uimahallit ja kirjastotkin, ovat kaupungin asukkaiden käyttöön tarkoitettuja. Niitä ei kannata iltaisin tai viikonloppuihin pitää tyhjinä. Onkin ilahduttavaa, että tilojen yhteiskäyttö huomioidaan rakentamalla esimerkiksi tarpeeksi suuria liikuntahalleja tai kirjastoja koulujen yhteyteen.

Samalla on tärkeää huolehtia tilojen terveellisyydestä. Se on investointia tulevaisuuteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *